BEL 0599 638 430

of mail naar info@ordeopgeldzaken.nl

Home Budgetcoaching Budgetbeheer Beschermingsbewindvoering Tarieven Contact

Direct naar:

Home Budgetcoaching Budgetbeheer Beschermingsbewindvoering

Deel ons via:

Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Share on LinkedIn

© Orde Op Geldzaken | Login

Mogelijk gemaakt door Van Dijk Webdesign

Tarieven

ORDE OP G€LDZAKEN

Contact

Beschermingsbewindvoering

Voor mensen die door omstandigheden niet zelf hun financiën kunnen regelen, kan een bewindvoerder dat doen. Beschermingsbewind betekent dat een door de kantonrechter toegewezen bewindvoerder de financiën zoveel mogelijk samen met de onder beschermingsbewind gestelde verzorgt. Het is echter niet vrijblijvend.

De kantonrechter benoemt de bewindvoerder. Dit kan op verzoek van de persoon zelf of op verzoek van de familie. Samen wordt beslist wie de bewindvoerder wordt. Dat kan een familielid zijn of een medewerker van een bewindvoerdersorganisatie.


Waarom?
De lichamelijke of geestelijke toestand verhindert dat iemand zelf zijn geld beheert. Om (verdere) problemen te voorkomen, neemt een bewindvoerder die verantwoordelijkheid op zich. Hij of zij beheert het inkomen en regelt bijvoorbeeld de belastingaangifte en aanvragen voor de AWBZ, huurtoeslag en uitkeringen.


Wanneer?
Veelal als duidelijk is dat de lichamelijke of geestelijke toestand langere tijd zal aanhouden, wordt aan de kantonrechter gevraagd om een beschermingsbewindvoerder te benoemen.


Hoe lang?
Soms tijdelijk, meestal voor onbepaalde tijd. Dat hangt af van de situatie.